Krokodiltårar för sina döda


crocodile

Inkonsekvensen är iögonenfallande.

I Ramallah, säte för den palestinska administrationen, arbetar propagandister dygnet runt med att framställa Israel som ondsinta ockupanter som förtrycker miljontals hjälplösa palestinier. Men har någon hört PA:s ordförande Mahmoud Abbas brännmärka syrierna, ryssarna eller iranierna för att dessa tagit livet av 3.840 palestinier?

Precis så många sådana har dödats i Syrien sedan 2011, enligt en färsk rapport från en människorättsgrupp (Action Group for Palestinians in Syria, september 2018). Av dessa dog 500 på grund av tortyr, svält eller för att de förvägrats sjukvård. Ytterligare 1.682 palestinier saknas (som fängslade eller offer för beskjutning). Totalt 5.522 har dödats eller försvunnit.

Var finns de upprörda rösterna? Protesterna, demonstrationerna, upploppen i Teheran, London och Montreal? Eller åtminstone en undangömd insidesartikel i någon dagstidning?

Tystnaden är öronbedövande.

Under den första intifadan (revolten) mot Israel (december 1987 – september 1993) dog en fjärdedel så många palestinier. Världen kokade av ilska och gav judarna hela skulden.

Professor Edy Cohen, Bar Ilan University, Tel Aviv, skriver i ansedda BESA Center Perspectives journal (”När palestinskt blod inte har samma värde”, artikel 930, 4 augusti 2018):

”När en Gaza-terrorist från Hamas eller Islamska Jihad i färd med att utplacera en vägbomb eller forcera gränsstängslet dödas av israeliska soldater, drabbas arabvärlden och västvärlden av mentalt slaganfall. Arabförbundet utfärdar ett sedvanligt fördömande, det oföränderligt fientliga Kuwait brännmärker Israel inför FN och försöker sammankalla dess säkerhetsråd, Mahmoud Abbas kräver internationellt beskydd för palestinierna – och alla dessa reaktioner bevakas dygnet runt av den arabiska och västliga pressen.

När palestinier dödas av andra araber är det synbarligen ingen som bekymrar sig, varken i arabvärlden eller ens bland palestinierna själva i vare sig PA eller Hamas. Alla är tysta. Palestinskt blod på Västbanken och i Gaza är oändligt mycket mera värt än palestinsk blod annorstädes på jordklotet.

Palestinier som dödas av skottlossning från israeliska soldater kan användas som redskap av såväl arabländerna som västvärlden för att underminera och försvaga Israel. Människorättsgrupper i väst och även i Israel ägnar merparten av sin energi och uppmärksamhet åt den palestinska frågan i Israel.

Matematiken är entydig: Kan man inte beskylla Israel eller judarna för att ha dödat araber, är det hela ointressant.”

De arabiska flyktingarna, då?

Med hjälp av rena skurkstreck, dubbelregistrering och t.o.m. generation efter generation av avkomlingar hävdar PA att det idag existerar 5,1 miljoner palestinska flyktingar. Och världen nickar medlidsamt instämmande utan att någonsin ifrågasätta siffrorna – och bidrar med dollarmiljarder. Världen ger Israel skulden för flyktingarna, ett uppdiktat problem i syfte att skada Israel.

En hemligstämplad rapport från USA:s utrikesdepartement, sammanställd under Obama-administrationen, konstaterar emellertid att antalet palestinska flyktingar till följd av Självständighetskriget 1948 endast uppgick till 20.000, inte 700.000 såsom vanligtvis hävdas.

Trots hemligstämpeln trycker amerikanska kongressledamöter på för att den brännbara rapportens detaljer skall offentliggöras, speciellt med tanke på att den nuvarande Trump-administrationen har skurit ner bidragen till PA och relaterade FN-organ med hundratals miljoner dollar. Den 18 januari 2018 var Washington Post Free Beacon först med att avslöja att denna rapport existerade.

– Red.
Föregående Palestinsk fredsintrig?
Nästa Israel – utvalt att tjäna andra